A Fővárosi Bíróság előtt július 8-án csütörtökön folytatódott az Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület (OFE) és a Netért Egyesület magánszemély tagjai pertársaság mint felperes, Vodafone Rt. alperes ellen indított per.

A Netért közleménye szerint a Bíróság meghozta elsőfokú, nem jogerős itéletét, melyben teljes mértékben helyt adott az OFE  Egyesület és a magánszemélyek keresetének, és kimondta, hogy a Vodafone GPRS-alapú internetszolgáltatására vonatkozó, 2003. februári Általános Szerződési Feltételek (ÁSZF) módosítása az adatforgalmi korlátozás vonatkozásában tisztességtelen volt az előfizetőkkel szemben, és ez által érvénytelen. Az ítélet nem jogerős.

Mint ismeretes a mobilszolgáltató 2002. júliusában hirdette meg GPRS-alapú, korlátlan internetszolgáltatását, majd 2003. februárjában egyoldalúan módosította az ÁSZF-jét, és adatforgalmi korlátot vezetett be. A Vodafone képviselője korábban úgy nyilatkozott az [origo]-nak, hogy a társaság a szolgáltatás minőségének fenntartása érdekében kényszerült az adatforgalmi korlátozások bevezetésére.