A norvég mobilfelhasználók a Norwegian Broadcasting Corporation (NRK) jóvoltából ezentúl akár napi 24 órában is televíziót nézhetnek a telefonjaikon. 2005-ben a készülékek túlnyomó része már multimédiaképes lesz.

A szolgáltatás jóvoltából a norvég mobilosok az élő adáson kívül meghatározott tematikus programokat is választhatnak, úgymint óránkénti hírösszefoglalót, vagy éppen autós magazint. Az NRK tervei szerint a programokat a piac bővülésével párhuzamosan gazdagítják - tudósított az Információs Társadalom és Trendkutató Központ Infinit hírlevele.

Egyelőre csak azt tesztelik, hogy a fogyasztók szeretnének-e egyáltalán tévézni a mobiljukon. Eddig pozitív visszajelzéseket kaptak. - Nyolcórányi adás során 2000 klipet töltöttek le - állítja Bjarne Andre Myklebust, az NRK szóvivője. Reményei szerint a szolgáltatás a videofonok elterjedésével párhuzamosan válik egyre népszerűbbé. - Egyre nagyobb mértékű a felhasználás. A mobilhálózatok egyre gyorsabb és jobb szolgáltatást nyújtanak, s jövőre a készülékek 80 százaléka már rendelkezni fog médialejátszóval - mondja.
 
Pillanatnyilag a televíziós társaság ingyenes kínálja szolgáltatását az mobilszolgáltatóknak, ám ősszel néhány programot már fizetőssé kíván alakítani. A felhasználóknak már most is meghatározott letöltési díjat kell fizetniük, amely mobilszolgáltatótól függően havi 30 és 50 euró között váltakozik.

ITTK Infinit