Bemutatta legújabb digitális fényképezőgépét, a leginkább nyomtatói által ismert Epson. A PhotoPC L-410 négymillió képpontos felbontást és háromszoros optikai zoomot kínál.

Forrás: [origo]Az Epson új gépében a CCD szenzor felbontása 4 megapixel,  így az ezzel készített fotókból akár 10x18 centiméteres papírképeket is lehet nagyíttatni. A fotók JPEG formátumban kerülnek elmentésre a 16 megabájtnyi belső memóriába, ami SD (SecureDigital) kártyákkal bővíthető.

Az optika átfogása 34-102 milliméter (kisfilmes rendszerre átszámítva), legnagyobb fényereje F2,8-F4,9. A szenzor érzékenységét az automatika ISO 100/200/400-nak megfelelő értékekre állítja a fényviszonyoknak megfelelően. Az optikai kereső mellett a gép 1,5 collos LCD kijelzője is használható a képkivágás beállításához.

A vezérlés sem sok meglepetést tartogat, a felvételek készítéséhez tematikus programok használhatók. S természetesen van lehetőség expozíció-korrekcióra is. A fehéregyensúly beállítása történhet automatikusan is, de lehetőség van előre beállított értékek használatára is (napfény, izzólámpa, neon stb.). A kamera különlegessége a nyomtatáshoz kapcsolódik: bár egyelőre nem tudni, hogy PictBridge rendszerű fotónyomtatókkal képes-e együttműködni a gép, de az Epson termékeivel természetesen igen. Sőt, az L-410-be egy érdekes funkció is került, a képek különféle keretekkel kiegészítve is kinyomtathatók.

A kamera üzemeltetéséhez két darab ceruzaelem szükséges, de opcionális hálózati adapter is elérhető. A fotók számítógépre másolása, illetve nyomtatása USB kábel segítségével történik. A júliustól megvásárolható fényképezőgép listaára 399 dollár.