A Bagle nevű e-mailféreg legújabb, AF-jelű variánsa a napokban ütötte fel fejét a világhálón. A károkozóval  fertőzött gépeket spammerek illetéktelenül tudják felhasználni reklámlevelek terjesztéséhez.

A januárban megjelent Bagle és Beagle néven ismert féreg legújabb variánsa egyre intenzívebben terjed az interneten - számoltak be vírusszakértől. Az AF variáns elődeihez hasonlóan e-mail üzenetekben terjeszti magát, s Windows operációs rendszereket képes megfertőzni, amennyiben a felhasználó a kártékony töltetet tartalmazó csatolt állományt lefuttatja. Az új Bagle ekkor megkísérli deaktivizálni a PC-n esetlegesen használt biztonsági szoftvereket - melyekből 250-félét ismer, mellékesen pedig a Netsky nevű vírust is eltávolítja a gépről, ha detektálja annak jelenlétét.

Ezt követően a féreg a merevlemezen lévő fájlokból begyűjtött e-mail címekre továbbítja magát, valamint kapcsolódik 141 Németországban működő szerverhez, így jelezve készítőinek, hogy az adott számítógépet megfertőzte. Mivel a károkozó hátsó ajtót nyit a számítógépeken, az interneten keresztül illetéktelenek a távolból távirányíthatják a fertőzött PC-ket, programokat telepíthetnek rájuk, vagy kéretlen reklámleveleket küldhetnek ki rajtuk keresztül.