Kifejezetten nőknek tervezett digitális fényképezőgépet mutatott be a szórakoztatóelektronikai eszközöket gyártó Benq. A gép csinos külseje több érdekességet rejt.

Benq DC E40: kifejezetten nők számára

A rózsaszín-piros színekkel dominált Benq DC E40 "dörzsölt" fémburkolattal készül, így a konvencionálistól igen elütő külsejével könnyen feltűnést kelt. Az E40-et 1,5 collos érintőképernyővel készítik, mely segítségével a vezérlés megkönnyítése mellett a fotók például rajzokkal, kézírással dobhatók fel. A képek ráadásul különféle keretekkel is kiegészíthetők, melyek a Benq honlapjáról lehet a gépre tölteni. A gép diktafonként is jól funkcionál, s természetesen a fotókhoz is rögzíthetők hangkommentek, emellett videók rögzítésére is képes. Az utazás közbeni használatot jócskán megkönnyíti, hogy nem csak hálózati adapterről tölthető a lítium-ion akkumulátor, hanem USB-kábelen keresztül notebookról is.

A 4 megapixeles CCD szenzor 2848x2136 képpont méretű fotók készítésére képes, a képek JPEG formátumban kerülnek a 8 megabájtos belső memóriába, amit SD (SecureDigital) kártyával lehet bővíteni. A gépben fix optika található, melynek gyújtótávja kisfilmes rendszerre átszámítva 35 mm, legnagyobb fényereje F3,5. Az optika zoom hiányát némileg enyhítheti a négyszeres digitális nagyítás.

A gép mellett az alapcsomagban akkumulátor és töltő, USB-s töltőkábel, AV-kábel, USB-adatkábel és csuklópánt is található.