Augusztus végén több mint félezer játékmániás számítógép-virtuóz méri össze tudását a World Cyber Games magyarországi selejtezőjén, az összesen 52 órás küzdelemben.

Több mint ötszáz cybersportoló 52 órás nonstop küzdelemben méri össze tudását a World Cyber Games nevű nemzetközi videojáték-verseny magyarországi selejtezőjében, amelyet augusztus  27-29. között rendeznek meg Budapesten, a Campona bevásárlóközpontban.

A 2000 óta minden évben megtartott World Cyber Games a világ első, és legnagyobb e-sportrendezvénye. A nemzetközi döntőben, ahol idén október 6. és 10. között San Franciscóban 60 ország több mint 600 versenyzője méri össze tudását, Magyarország kilenctagú csapattal képviselteti magát. Telek Zoltán, a magyarországi selejtező egyik szervezője az óriási érdeklődést így magyarázza: a játékipar vált a technológiai innováció egyik legfőbb mozgatórugójává. Szinte mindenki játszik, így néhány év alatt, a játékipar dollármilliárdos üzletággá nőtte ki magát. Sok országban, például Dél-Koreában a számítógépes játékok afféle nemzeti sporttá váltak.

Magyarország a középmezőnybe tartozik, a világversenyeken az eddigi legjobb eredményt a tizenhatos élbolyba jutás jelentette, ami az internetellátottság hiányával magyarázható. Hiszen csak az egyre újabb játékok letöltése a világhálóról, a külföldi játékosokkal való folytonos megmérettetés biztosíthatja a fejlődést - nyilatkozta Telek. A verseny ideje alatt a helyszínen számítástechnikai kiállítás is lesz, amelyen a nagyobb hazai és multinacionális hardvergyártók és forgalmazók képviseltetik magukat