Mégsem kerül kereskedelmi forgalomban az idei évben a THQ gondozásában megjelenő akcióprogram, a S.T.A.L.K.E.R. - a játékkal csak a következő év első negyedében futhatunk össze.

Nem igazán jöttek be a THQ üzleti számításai, legalábbis nem olyan mértékben, ahogy azt a cég vezetői remélték. A június harmincadikával zárult három hónapos időszakban a kiadó 88,2 millió dolláros árbevételt regisztrált, ami csaknem tízmillió dollárral kevesebb a tavalyi év hasonló időszakában produkáltnál. Mindezek mellett egy fontos beosztású szakember, Eric Doctorow is elhagyta a vállalatot, kit még nem sikerült Brian Farrellnek és csapatának pótolnia.

Feltehetően ezen eseményeknek is következménye, hogy két játék megjelentetését is átpakolta a THQ a következő évre: az egyik a pankrációt kedvelő Xbox-tulajdonosok által nagyon várt WWE: Wrestlemania XXI, míg a másik program az egyik legnagyobb várakozással övezett PC-s shooter, a S.T.A.L.K.E.R.: Shadow of Chernobyl. Ami az utóbbi játékot illeti, Farrell megjegyezte, hogy jobbnak látták áthelyezni a játék kiadását a 2005-ös évre, mint "versenyeztetni" a programot a Doom 3-mal, a HL-2-vel, valamint a Halo folytatásával. Nos, ebben is lehet némi igazság.