Zeneletöltés pannonosoknak

2004.08.03. 16:10

Mobil zeneletöltési szolgáltatást indít a Pannon GSM. A szerdától működő új megoldással minden eddiginél jobb minőségben hallgatható zeneszámok tölthetők le mobil eszközökre - közölte a társaság.

A "djuice zene" fantázianevű szolgáltatással kezdetben a Warner Music lemezkiadó ezer számos választéka válik elérhetővé a djuice előfizetők számára, ezt követően a kínálat még az idén mintegy 10 ezer számra bővül - áll a Pannon GSM keddi közleményében.  Egy zeneszám letöltése után az előfizető korlátlan alkalommal meghallgathatja a telefonján tárolt dalokat. A zeneszámok ugyanakkor nem küldhetők át másik telefonszámra: kizárólag akkor játszhatók le, ha a készülékbe az eredeti megrendelő SIM-kártyáját helyezik be. A teljes számok letöltése mellett a szolgáltatás arra is lehetőséget nyújt, hogy azok rövidített változatát csengőhangként mentsék el az előfizetők, vagy az adott album borítóját háttérképként megrendeljék.

Egy díjmentesen letölthető program segítségével a Nokia 3650, 3660, 6600 és N-Gage; a Siemens SX1, valamint a SonyEricsson P800 és P900 tulajdonosok használhatják a szolgáltatást. Többek között - a teljesség igénye nélkül - az alábbi előadók zeneszámaiból tudnak válogatni: Missy Elliot, R.E.M., Linkin Park, Fabolous, The Doors, Fine Young Cannibals, Green Day, ZZTop, Cher, A-HA, Seal, Von Bodies, The Used, Vangelis, Sugar Ray, Rod Stewart, The Red Hot Chili Peppers, Unique, Spigi Boy, Ákos, Zsédenyi Adrienn.

Az amerikai Chaoticom vállalat által kidolgozott speciális fájlformátumot kifejezetten GPRS adatátvitelre optimalizálták; a tömörítésnek köszönhetően egy átlagos zeneszám mindössze 700-900 kilobájt méretű, 16 kilobites mintavételezése ugyanakkor sztereó hangminőséget nyújt.

KAPCSOLÓDÓ CIKK