Az illegális szoftverhasználat ellen fellépő BSA felmérése szerint a kalózszoftverek s más, jogtalanul másolt film- és zenei lemezek leginkább a  fiatal felnőttek körében népszerűek az Egyesült Királyságban.

Egy, a Business Software Alliance (BSA) megbízásából készült tanulmány szerint az illegálisan lemásolt szoftvereket, filmeket vagy zenéket tartalmazó kalóz-CD-k és -DVD-k leginkább a 18 és 29 év közötti fiatal felnőttek körében a legnépszerűbbek az Egyesült Királyságban. A kalózkópiák 44 százalékát ezen korcsoport tagjai vásárolják, míg az 50 évnél idősebbek csupán az illegális szoftverek 17 százalékát vásárolták. A jogtalanul másolt és terjesztett tartalmak közül a legnépszerűbbek a kalózszoftverek, zenei CD-k, illetve DVD-filmek voltak.
 
A szoftverkalózkodás ellen fellépő szervezet úgy nyilatkozott, a mostani 18 és 29 éves korosztály egy "kalóz-generáció", amely egyáltalán nem tartja tiszteletben a szerzői jogokat. Az említett korcsoport tagjainak mindössze 8 százaléka nyilatkozott úgy, hogy családja vagy barátai részéről negatív kritika érné, amennyiben hamisított szoftvereket, zenéket vagy filmeket vásárolna. A megkérdezett britek közel fele úgy nyilatkozott, csupán akkor nem vásárolnák meg a kalózmásolatokat, ha azokat a jelenlegi ár duplájáért kínálnák eladásra.