Egy új szoftverkiegészítővel már a weboldalak készítése során megakadályozható, hogy a gyerekek a számukra káros tartalmú weboldalakhoz hozzáférjenek. Az ingyenes kiegészítő Microsoft Frontpage-hez tölthető le.

A Microsoft és az amerikai Internet Content Rating Association (ICRA) közzétett egy új, ingyenes bővítményt a FrontPage 2003 weboldalkészítő alkalmazáshoz - áll a szoftvertársaság keddi közleményében. Az új eszköz segítségével a webhelykészítők ICRA tartalomcímkéket rendelhetnek a webhelyekhez, melyek számos tartalomszűrő szoftverrel együttműködve segítenek megakadályozni, hogy a gyermekek káros tartalmú webhelyekhez férhessenek hozzá. A megfelelő kategória kiválasztásával ugyanis a szülők beállíthatják, hogy a gyerekek csak biztonságosan látogatható helyeket érhessenek el a PC-ről.

Az ingyenes ICRA Content Rating nevű FrontPage-bővítmény letölthető a Microsoft weboldaláról. Telepítése után a  szoftver elvezeti a honlapkészítőket az ICRA webhelyére, ahol kitölthetnek egy rövid kérdőívet szerkesztés alatt álló honlapjuk tartalmával kapcsolatban. Ezután a webhely legenerál egy tartalomcímkét (egy rövid kódot), amit a készítők az ingyenes kiegészítő segítségével hozzáilleszthetnek az oldalhoz. Így az oldal látogatóinak böngészőibe épített szűrők felismerik a hely tartalomcímkéjét, és ennek megfelelően engednek hozzáférést ahhoz, avagy blokkolják a honlap elérését.