A felvételi ponthatárok közzétételét követő órában közel 4,5 millió találatot kapott az Országos Felsőoktatási Felvételi Iroda (OFI) hivatalos internetes oldala.

A webhely, amelyen többek közt a felsőoktatási felvételi ponthatárokat is közzétették, kiemelkedő terhelést kapott: a felvi.hu-n először jelentek meg hivatalosan a felvételi pontszámok, s ezek publikálását követő órában közel 4,5 millió találatot, július 20-án és 21-én pedig összesen több mint 62 millió találatot kapott. A honlap, amelynek terhelése a korábbi hónapok átlagához képest az első napon tízszeresére, a másodikon pedig már harmincszorosára nőtt, egy időben 5-7 ezer érdeklődőt volt képes kiszolgálni.

Az OFI honlapján a webes lekérdezéseket 48 darab, Intel Pentium 4 processzorral szerelt PC fogadta, amelyek továbbították azokat a Sun Fire V880-as adatbázisszerver felé. A weboldal statikus tartalmát - képek, bannerek, pdf dokumentumok - egy Sun Fire V440 gép szolgálta ki a Sun ONE Web Server szoftverrel.  Az OFI által fenntartott www.felvi.hu növekvő népszerűségét jelzi, hogy a weboldal terhelése 2004 júliusában 165%-kal nagyobb volt az előző év azonos időszakához képest. Az idei 167 082 felvételiző közül közel 60 ezren regisztrálták magukat az oldalon, hogy egyénre szabott szolgáltatásait igénybe vegyék. A részletes statisztikák elemzése után elmondható, hogy a ponthatárok kihirdetését követő két napon több mint 120 ezer független IP-címről jelentkeztek be diákok, hogy vizsgájuk eredményessége után érdeklődjenek, és ez idő alatt összesen 2,8 millió oldalt töltöttek le.