Az emberiség ma már az eldobható, egyszer használatos termékek korát éli, s ezt mi sem bizonyítja jobban, hogy az Egyesült Államokban már piacra dobták az eldobható digitális fényképezőgépet.

A fotózásban immár megállíthatatlannak tűnik a digitális gépek előretörése: egyetlen olyan terület volt, ahol még őrizte dominanciáját a hagyományos film: az egyszer használatos gépek piacán. Egy San Franciscó-i székhelyű cég azonban már ebben a kategóriában is versenybe indítaná a digitális technológiát a hagyományos filmes megoldásokkal szemben.

A társaság által kifejlesztett, kisméretű, eldobható digitális fényképezőgéppel 25 fotót lehet készíteni. Az egyszer használatos digikamera beépített vakuval is rendelkezik, önkioldóval is felszerelték, s - a gép csúcsváltozatában - egy ugyanolyan színes LCD képernyő is helyet kapott, mint hagyományos társaiban. Ezen keresztül az elkészült képet azonnal meg lehet nézni, s szükség esetén ki lehet törölni, hogy újat fotózzunk helyére.

A 25 kép elkészítése után a gépet be kell vinni az áruházba, a vásárlás helyére, s ott papírnyomatokat készítenek a memóriában lévő képekről. Az eldobható készüléket ezt követően újra az eladó tulajdonába kerül, mivel "reciklálják": ez a rossz nyelvek szerint azt jelenti, hogy a képek kitörlése után újból eladják. A színes kijelzős eldobható digitális fényképezőgép 19,99 dollárba, képernyő nélküli, egyszerűbb változata pedig 9,99 dollárba kerül. Európában egyelőre egyik változatot sem forgalmazzák.