Augusztusban természetesen az olimpiával kapcsolatos keresések uralták a Vizsla toplistáját. A legnépszerűbb sportoló az Athénban második olimpiai aranyérmét szerző vízilabdázó, Kásás Tamás volt.

Olimpikonok

Kásás Tamás
Cseh László
Gyurta Dániel
Görbicz Anita
Madaras Norbert
Kovács Ágnes
Annus Adrián
Fazekas Róbert
Benedek Tibor
Mohamed Aida

Sztárok

Britney Spears
Tobey Maguire
Johnny Depp
Jennifer Lopez
Viggo Mortensen
Demi Moore
Robbie Williams
Richard Chamberlain
Bon Jovi
Marilyn Monroe
Mi sem mutatja jobban  sportolóink népszerűségét, mint hogy Kásás Tamás-ra közel annyi keresés érkezett az elmúlt két hét alatt, mint Britney Spears-re.

A szőke popsztárról keringő pletykák gondoskodnak róla, hogy a Britney mindig a tíz legkeresettebb híresség között legyen.

Az olimpikonok toplistája nem az érmek színe szerint alakult, sokkal többet számított a médiában való szereplés, az ismertség, vagy - például Gyurta Dániel esetében - a meglepetés.

 

Olimpia előtt

Madaras Norbert
Kásás Tamás
Cseh László
Kovács Ágnes
Görbicz Anita
Kovács Katalin
Mohamed Aida
Benedek Tibor
Janics Natasa
Kiss Gergely

Érdekességként bemutatjuk, hogyan nézett ki a legnépszerűbb sportolók ranglistája az olimpia előtt. A tízes toplistából négy helyet foglalnak el a vízilabda-válogatott tagjai, közülük kettő az első két helyen. Madaras Norbert egy nyilatkozatban elárulta, hogy - bár több felkérést is kapott már - nem tervez modellkedést. Népszerűségének oka tehát minden bizonnyal a külcsinben keresendő.

Sokat szerepelt a nyilvánosság előtt a női kézilabdacsapat irányítója, Görbicz Anita, s talán ennek is köszönhetően rögtön Kovács Ágnes után az ötödik helyet szerezte meg a listán.

A népszerű Görbe az olimpia előtt az [origo] Vendégszobájában is járt, és válaszolt az internetezők kérdéseire, sőt exkluzív naplóját is elolvashatták az érdeklődők, melyet kizárólagosan az [origo] közölhetett.Dopping és dopping

Doppinggal kapcsolatos keresések

dopping
WADA
szteroid
doppingbotrány
doppingvizsgálat
doppingszerek
dopping ranglista
Az első táblázat ötödik és hatodik helyét megszerző két atléta előkelő helyezése valószínűleg az aranyérmes szereplésüket követő doppingbotrányoknak köszönhető, az olimpia előtt egyetlen keresés sem érkezett a nevükre.

A tiltott szerek használatáról szóló sorozatos híreket követően rengeteg, doppingolással kapcsolatos keresés érkezett a Vizslába. A dopping szót közel annyiszor írták be, ahányszor a Budapest térképet vagy a zöld ogre, Shrek nevét. Majdnem ugyanennyiszer kerestek információt az olimpiai játékok tisztaságáéert felelő független szervezetről, a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökségről. Sokakat a doppingbotrány krónikája, míg másokat a doppingvizsgálat módja, lefolyása érdekelt.