A Microsoft Magyarország bejelentése szerint várhatóan szeptember első-második hetében válik elérhetővé a magyar nyelvű Windows XP-khez a cég Service Pack 2 (SP2) nevű javításgyűjteménye.

Mint ismeretes, a szoftvercég  augusztus közepén bocsátotta útjára a Windows XP operációs rendszer kliensoldali változatának második javítócsomagját. Az SP2 csomagot elsőként az angol nyelvű XP-khez bocsátotta ki a Microsoft, a társaság hazai leányvállalatának tájékoztatása szerint azonban szeptember 8-a tájékán az a magyar nyelvű Windows XP-khez is elérhetővé válik.

Az SP2 számos biztonsági hibát orvosol az operációs rendszerben, s emellett új biztonsági funkciókkal - többek között egy kibővített tudású tűzfallal - is felvértezi azt.  A Service Pack 2-t a netkapcsolattal rendelkező hazai felhasználók legegyszerűbben operációs rendszerük Automatikus Frissítések funkcióján vagy a Start Menüből elérhető Windows Update-en keresztül tudják letölteni és telepíteni számítógépeikre. A Microsoft weboldalán az SP2-t CD-n is ingyenesen megrendelhetik a legális Windows XP-vel rendelkezők, amely számítástechnikai újságok mellékleteként is terjesztésre kerül majd.

A szoftvergyártó tájékoztatása szerint az SP2 elérhetővé tételével egy időben megújult a biztonsági frissítések egyszerű letöltését biztosító Windows Update szolgáltatás is. Az újítások főként a modemes felhasználók munkáját könnyíti meg, ugyanis lehetővé teszi a megszakadt letöltések folyatását, illetve a javításokat a szoftver az épp nem kihasznált felhasználásával tölti le, hogy kevésbé zavarja meg a munkát. Mivel a Service Pack 2 esetében a társaság előtérbe helyezte a biztonsági funkciókat a meglévő programokkal való kompatibilitással szemben, az XP-t futtató felhasználóknak a cég telefonos ügyfélszolgálatán ingyenes terméktámogatást biztosít.