Bármilyen felületen működik a lézeres egér

2004.09.01. 10:55

A Logitech legújabb drótnélküli egerében lézeres technológiát alkalmaz, így a perifériát nem csak hagyományos asztalon vagy alátéten, hanem bármilyen anyagú sík felületen használni lehet.

Forrás: [origo]A társaság szerdán bejelentett, MX 1000 jelű optikai egerében a szokásos, vörös színű világító diódás megoldás helyett lézeres technológiát alkalmaz a periféria mozgásának nyomon követésére. Az újfajta technológiának köszönhetően az új típusú egér 20-szor pontosabban tudja követni a felhasználó kezének mozgását, ráadásul különböző típusú - érdes, fényes és durva - felületeken is gond nélkül használható.
 
Az akkumulátoráról egy töltéssel durván 21 napon át működtethető MX 1000-es drótnélküli egér a Logitech állítása szerint az első olyan kereskedelmi forgalomban kapható beviteli periféria, amelyben lézeres technológiát alkalmaznak. Az MX 1000-es egéren összesen 10 gomb, illetve egy kétoldalra billenthető tekerő is megtalálható. Az elsősorban grafikusoknak és játékmániás felhasználóknak szánt egér szeptemberben kerül a boltokba 80 dollár körüli áron.

KAPCSOLÓDÓ CIKK