Vírusszűrés a UPC-nél is

2004.09.01. 15:07

Szeptember közepétől a UPC tíz európai országban - köztük Magyaroszágon is - vírusszűrési szolgáltatást indít, amely a társaság kábeltévés internet-előfizetőinek elektronikus postafiókjait hivatott megvédeni kártékony programoktól.

Az előfizetők számára ingyenes vírusszűrő szolgáltatást  több millió eurós beruházással, tíz európai országban indítja be a kábeltelevíziós és internetes szolgáltatásokat működtető, hollandiai székhelyű UPC.

A Magyarországon szeptember 15-től bevezetendő új szolgáltatás a McAfee Antivirus segítségével központilag, automatikusan megvizsgálja a bejövő és kimenő e-maileket és megtisztítja azokat az esetleges vírusoktól, értesítve erről a címzettet is. A szolgáltatás a központi levelezőszerveren fog működni, s a felhasználók egy webes felületen keresztül - 2 napos átfutási idővel-  igényük szerint deaktivizálni is tudják majd azt, s hasonló módon később újból be is kapcsolhatják a védelmet.

Hazai internetszolgáltatók közül áprilisban a GTS-Datanet, tavaly ősszel pedig az [origo]-t is kiadó Axelero jelentett be hasonló szolgáltatást, az Interware pedig havidíj ellenében vállalja lakossági ügyfelei e-mail fiókjának védelmét.

KAPCSOLÓDÓ CIKK