Magic The Gathering Online-tervek

2004.09.07. 16:56

A San Franciscóban megrendezett Magic the Gathering World Event látogatói nemcsak a világ legkedveltebb gyűjtögetős kártyajátékának "papíros" változatával találkozhattak, hanem arról is értékes információkat szerezhettek, hogy mi a Wizards célja a játékkal kapcsolatos számítógépes programokkal.

Egyszer valaki kitalálta, hogy a szerepjátékok figuráit, varázslatait, tárgyait és minden egyéb elemeit kártyalapokra rajzolja, mely lapokat felruház bizonyos értékekkel. Persze minden elem nem férhetett bele egy pakliba, így megszületett a gyűjtögetős kártyajáték, melynek trónján töretlenül terpeszkedik a Wizards of the Coast. 
A játék annyira kinőtte magát, hogy az immár évente megrendezésre kerülő World Eventen nem kevesebb, mint egymillió amerikai dollárért küzdenek egymással a kártyások. Az idei eseményen a Wizards képviselői a látogatókkal a játékukkal foglalkozó számítógépes programokkal kapcsolatos elképzeléseiket is megosztották. Ennek megfelelően a közeljövőben a Magic: The Gathering Online nemcsak bővülő tartalommal, hanem egy teljesen megújuló kezelőfelülettel is várja majd a felhasználókat. Emellett a még 2002-ben beindult MTGO számos olyan elemmel is bővül, melyek a fórumba író játékosok kívánságlistáin szerepeltek.