Miniatűr kommunikátor a Nokiától

2004.09.08. 11:54

A finn gyártó kompakt méretekkel bíró,  új kommunikátort jelentett be. A 9300 jelű készülék teljes billentyűzetet is tartalmaz.

Forrás: [origo]A Nokia 9300 készülék a gyártó korábbi kommunikátoraihoz hasonlóan kettéhajtható kivitelben készül, belsejében pedig teljes QWERTY billentyűzet kap helyet. A szerdán bemutatott új modell a jövő év elején kerül majd piacra, s méreteit (132 x 51 x 21 mm) tekintve kisebb s 54 grammal könnyebb a korábban bejelentett, hamarosan boltokba kerülő 9500 kommunikátornál.

A számos funkcióval rendelkező 9500-hoz képest kompaktabb méretű 9300 nem tartalmaz integrált  digitális fényképezőt, s nem támogatja a Wi-Fi adatátvitelt sem. Az új típust kétféle módban lehet használni: összehajtott állapotban hagyományos mobilként, az előlapon elhelyezett botkormánnyal navigálva, illetve széthajtva a teljes billentyűzeten keresztül.

A készülék belső kijelzője egyébként nagyfelbontású (640x200 pixel), s több mint 65 ezer színárnyalatot képes megjeleníteni. A 9300-s Nokia 80 megabájt, MMC-kártyákkal bővíthető memórával rendelkezik, s Symbian operációs rendszert futtat Series 80 kezelőfelülette, s a GPRS-en kívül az EDGE nevű csomagkapcsolt mobil adatátvitelt is támogatja. A háromsávos mobil MP3-zenéket és MPEG4 formátumú videofájlokat is le tud játszani, s  meg lehet nyitni vele szöveges dokumentumokat, táblázatokat és prezentációkat is. A 9300 más eszközökhöz Bluetooth és infravörös kapcsolaton keresztül képes kapcsolódni, bővítményeket pedig Pop-portjára illeszthet a tulajdonos.

KAPCSOLÓDÓ CIKK