Informatikai verseny 19 év alattiaknak

2004.09.15. 13:22

Szeptember 15-étől a C3 Alapítvány idén is meghirdeti Szabadfogású Számítógép című versenyét. A megmérettetésen 19 év alatti fiatalok indulhatnak bármely, számítógéppel készített pályaművel az animációktól kezdve a robotokig.

A versenyen minden számítógéppel készített pályamű esélyes lehet, például játékok, animációk, portálok, honlapok, szoftverek vagy akár robotok. A szervezők a formális számítástechnikai ismereteket meghaladó, újszerű, ötletes pályamunkákat várnak. Az alkotások leadási határideje 2004. október 25. 24.00 óra.

A beadott pályaműveket informatikai szakemberekből, pedagógusokból és művészekből álló zsűri értékeli. A verseny támogatóinak köszönhetően a versenyzők rendkívül értékes díjakat nyerhetnek: [origo] ösztöndíjat, IBM notebook-ot, RICOH digitális fényképezőgépet, Axelero szélessávú internet-hozzáférést és 1 éves DVD PC World előfizetést. A zsűri a kiemelkedő teljesítményeket korosztályonként is díjazza. A díjnyertes munkák egy nagyszabású rendezvény keretében a Millenáris Parkban kerülnek bemutatásra 2004 decemberében. A verseny védnöke az Informatikai és Hírközlési Minisztérium.

A 2003-ban első alkalommal meghirdetett Szabadfogású Számítógép versenyre összesen 633 érvényes pályamű érkezett. A magyarországi nevezések mellett érkeztek pályaművek Romániából, Szlovákiából és Szerbiából is. A nevezők közül sokan csapatban készítették el alkotásaikat, így a versenyen összesen 750-en vettek részt. A verseny legfiatalabb versenyzője 4 éves volt, aki "Lánybálna" című számítógépes rajzával jutott a nyertesek közé. A díjazott alkotások között megtalálható volt számítógépről vezérelhető kisautó, animáció, videoklip, 3D-s logikai játék, videomontázs, oktató és segédprogramok, valamint portál és honlap is.

KAPCSOLÓDÓ CIKK