A szó elszáll, a kép megmarad címmel viselet- és fotótörténeti kiállítás nyílik pénteken a komáromi Klapka György Múzeumban. A kiállított felvételeket digitális technikával nagyították fel.

- A múzeum felvidéki néprajzi gyűjteményét gondozó Horsa Istvánné Fekete Zsuzsanna három tematika köré szervezte a tárlat anyagát - nyilatkozta Számadó Emese, az intézmény igazgatója. A digitális technikával felnagyított archív fotók Komáromszentpéter, Izsa, Hetény, Naszvad, Madar, Martos és Gúta települések 20. század eleji népviseletéhez szolgálnak adatokkal - mondta az igazgató.
  
Néhai Nagy Lajos naszvadi fényképész fotóhagyatéka pedig Naszvad és környéke 1933-1944 közötti életét dokumentálja. A harmadik rész az 1900-as évek első felének tipikus fotóműhelyét mutatja be. "A kiállítás e három egységét a néprajzos érdeklődésű gyűjtő személye kapcsolja össze, aki maga is kitanulta a fényképész mesterséget nagynénje műhelyében" - mondta a múzeum igazgatója. A március 31-ig megtekinthető tárlatot Méry Margit néprajzkutató, a Szlovák Rádió néprajzi műsorainak szerkesztője nyitja meg.