A japán videojáték-gyártó bejelentette, hogy zsebben hordható játékgépének következő generációs, Nintendo DS nevű változata november végén - hónapokkal a rivális Sony hasonló terméke előtt - debütál majd az Egyesült Államokban.

Forrás: [origo]A Nintendo hivatalos bejelentése szerint a két kijelzővel felszerelt, új generációs Game Boy elsőként az amerikai piacon debütál majd november 21-én, míg Japánban december 2-ától lesz megvásárolható. A tengerentúlon 150 dolláros - azaz körülbelül 30 ezer forintos - áron megjelenő Nintendo DS-t csak a karácsonyi vásárlási szezon után, 2005 első negyedévétől kezdik majd árusítani Európában és Ausztráliában.

A Nintendo jövő márciusban záruló pénzügyi évének végéig 4 millió darabot kíván világszerte értékesíteni a Nintendo DS konzolból. A rivális Sony szintén tervezi egy PSP (Playstation Portable)nevű hordozható játékgép piacra dobását, ám az csak a jövő év első negyedévében kerül majd piacra Európában és az USA-ban, s várhatóan drágább is lesz a Nintendo termékénél.

Az új Game Boy elődjeiél jóval látványosabb, háromdimenziós játékok futtatását teszi lehetővé. Az új generációs játékgép két színes kijelzővel rendelkezik: ezek egyike egy érintésérzékeny képernyő, amely rajz- és vezeték nélküli chatfunkciók használatát is lehetővé teszi.A Nintendo DS belsejében két darab ARM processzor munkálkodik, és támogatja a Wi-Fi vezeték nélküli adatátvitelt, valamint a gyártó egy ehhez hasonló saját kommunikációs szabványát. Ez utóbbi révén a DS-tulajok akkor is tudnak többjátékos módban használni egy programot, ha csak egyikük rendelkezik a játékkal. A szoftvereket egyébként 1 GB kapacitású, speciális játékkártyákon lehet majd megvásárolni a zsebkonzolhoz, s a játékgép nagy előnye, hogy egy extra csatlakozó révén a DS a régebbi Game Boyokhoz megvásárolt játékokat is képes lesz fogadni. A DS további extrája, hogy beépített mikrofonnal felszerelve beszéddel is vezérelhető.