Peter Gabriel hangja a Myst IV-ben

2004.09.23. 11:29

Nem elégszik meg Peter Gabriel azzal, hogy segédkezett Jack Wallnak a Myst IV: Revelation hanganyagának megkomponálásában, hanem az egyik karakter is a népszerű előadó és zeneszerző hangján szólal majd meg.

Ahogy a szórakoztatóipar egyre több területe kapcsolódik össze a számítógépes játékokban, úgy tűnnek fel különféle sztárok az egyes programok körül. Nem ritka manapság, hogy híres színészek kölcsönzik hangjukat egy figurának, vagy éppen sztárok bukkannak fel a programokban, mint Christina Aguilera a Sims: Superstarban, vagy Xzibit a Playboy: The Mansionben.
Azzal sem a Myst IV: Revelation esetében találkozunk először, hogy egy híres zeneszerző komponálja meg egy program hanganyagát, mint teszi azt Peter Gabriel - természetesen Jack Wall segítségével - a szóban forgó népszerű kalandjáték legfrissebb részében. A méltán világhíres szerzőt és énekest azonban annyira megragadta a program hangulata, hogy arra is vállalkozott, hogy egy szereplőnek kölcsönözze a hangját, akárcsak a fentebb említett sztárok. Hogy pontosan ki lesz a szerencsés karakter, az kiderül október elején, mikor a játék megérkezik az európai üzletekbe.

KAPCSOLÓDÓ CIKK