A Sony Ericsson új, harmadik generációs adatátviteli szolgáltatásokat is támogató mobiltelefont mutatott be. A V800 modell megapixeles digitális kamerát tartalmaz, és nagyfelbontású kijelzővel bír.

Forrás: [origo]A Sony Ericsson V800-as egy széthajtható kivitelben készülő, kompakt méretű, 128 gramm tömegű mobiltelefon, amely már támogatja a DSL-eléréssel közel azonos letöltési sebességet biztosító harmadik generációs (3G) adatátviteli szolgáltatásokat. A svéd-japán gyártó új készüléke világszerte a Vodafone kínálatában lesz elérhető. A V800-as hagyományos GSM hálózatokon is használható háromsávos készülék, amely a 3G mellett támogatja a GPRS adatátvitelt is.

A telefon nagyfelbontású, 56 mm átmérőjű, 262 ezer színárnyalat megjelenítésére képes kijelzővel rendelkezik, memóriája Memory Stick Duo kártyákkal bővíthető legfeljebb 1 gigabájtig: az alapcsomag részét egy 32 megabájtos kártya képezi. A Sony Ericsson V800-ast 1,3 megapixel felbontású digitális kamerával is felszerelték, melynek lencséje elforgatható, ami az önarcképek készítését teszi egyszerűbbé. Az integrált kamera kisebb felbontásban mozgóképek rögzítésére is képes, s egy ledes fényforrást is elhelyeztek mellette a sötétben való fotózáshoz. A készülék e-mail klienst és webböngészőt is tartalmaz, támogatja a Bluetooth vezeték nélküli adatátvitelt, valamint háromdimenziós Java-játékokat is képes futtatni, s lejátssza az MP3 zenefájlokat is.