8 gigás memóriakártya a SanDisktől

2004.09.30. 13:18

A SanDisk cég szerdán 8 gigabájtos CompactFlash, valamint új, 4 és 2 gigabájt kapacitású Memory Stick Pro és SD-kártyákat, illetve egy televízióhoz kapcsolható, távirányítós kártyaolvasót mutatott be.

Forrás: [origo]A gyártó legújabb, profi felhasználásra szánt CompactFlash Type I-es memóriakártyáján 8 gigabájtnyi adat fér el. Az Ultra II jelzésű típusra legalább 9 MB/s sebességgel lehet írni az adatokat s 10 MB/s-os sebességgel kiolvasni azokat. A felsőkategóriás memóriakártya novembertől lesz kapható ezer dollár körüli áron.

A SanDisk Ultra II termékvonala további két termékkel gyarapodott: 4 és 2 gigabájt kapacitású Memory Stick Pro, illetve egy 2 gigabájtos SD-kártyával, amelyek hasonló írási-olvasási sebességet biztosítanak az új CompactFlash kártyához. Boltokba kerülésük szintén november tájékán esedékes. A 2 és 4 gigabájtos Memory Stick Pro kártyák 500 és 1000 dollár körüli összegért lesznek kaphatók, míg a 2 gigabájtos SD-kártya 240 dollárért lesz elérhető.

Az új memóriakártyák mellett a cég egy televízióhoz is csatlakoztatható, Photo Album nevű kártyaolvasót is bemutatott. Az 50 dolláros eszköz nyolcféle memóriakártya-típust képes fogadni, s távirányítót is mellékelnek hozzá, így tulajdonosa a karosszékben ülve is kényelmesen böngészhet digitális fotói között. Mivel az eszköz audio-kimenettel is rendelkezik, hifi-eszközhöz is kapcsolható, így memóriakártyán vagy USB meghajtón lévő MP3 zenefájlokat is le tud játszani.

KAPCSOLÓDÓ CIKK