Sms-sel fizethetnek a parkolásért Szegeden

2004.09.30. 11:21

Októbertől mobiltelefonon keresztül is kiegyenlíthetik parkolásuk díját a Szegedi Közlekedési Társaság által fenntartott parkolóhelyeken a Pannon GSM és a T-Mobile ügyfelei.

Hosszabb távon országosan elterjedhet az a fejlesztés, amelynek köszönhetően az országban elsőként a T-Mobile és a Pannon GSM ügyfelei Szegeden mobiltelefonnal havi számlájuk terhére, illetve mobilvásárlási egyenlegükre vásárolhatnak parkolójegyet sms-üzenetben. Az autósoknak mindössze gépjárművük rendszámát (amely lehet akár külföldi is), valamint a megvásárolni kívánt szelvénytípus kódját kell szöveges üzenetben elküldeniük a 4444-660 telefonszámra.
 
Az sms-ben vásárolt szelvények a hagyományos parkolójegyek törvényes megfelelői, azokkal azonos parkolási feltételekkel és parkolási zónákban érvényesek.  A Pannon GSM, illetve a T-Mobile ügyfelei egyszerűen és gyorsan - a társaságok honlapjain megtalálható ismertető szerint - kezdeményezhetik a mobil vásárlást. Ehhez - a korábbi megoldásoktól eltérően - nincs szükségük a parkolási társaságnál előzetesen feltöltött egyenlegre sem. A mobiljegyvásárlás során az ügyfelek a vásárlást követően telefonjukra értesítést kapnak, amely tartalmazza rendszámukat, valamint a megvásárolt szelvény típusát és különböző parkolási zónákban való érvényességét.

A mobil parkolójegy a tranzakció megvalósulásától kezdve érvényes, azt a Szegedi Közlekedési Társaság Parkolási Ágazatának adatbankja tizedmásodperc pontossággal regisztrálja. A New Wave Socket Bt. által kifejlesztett parkolási alkalmazás segítségével a parkolóellenőrök hordozható készülékükön online ellenőrizhetik az adott járműre vonatkozó díj megfizetését - hiszen azt nem igazolja a szélvédő mögé helyezhető szelvény. A mobilon vásárolt parkolójegyet tehát bármikor, a gépjárműtől távol is könnyedén meg lehet hosszabbítani.

KAPCSOLÓDÓ CIKK