Új funkciókkal - spam- és tartalomsszűréssel, valamint dialerek elleni védelemmel - bővítette az Axelero Internet Biztonság elnevezésű, otthoni és kisvállalati felhasználóknak szánt szolgáltatását.

Az idén februárban indított Axelero Internet Biztonság (AIB) vírusvédelmi és tűzfalszolgáltatásokkal látja el az otthoni felhasználók számítógépeit fix havidíj ellenében. A társaság október 1-jétől új funkciókkal bővíti az AIB-ot: az ügyfelek számítógépeire telepíthető, minimális konfigurációt igénylő alkalmazás új verziója már levélszemétszűrésre is használható, a kéretlen reklámleveleket ugyanis külön mappába válogatja ki. Az új verzió védi a modemmel a világhálóra kapcsolódó gépeket a rosszindulatú webhelyekről észrevétlenül a PC-re települő, emeltdíjas számokat tárcsázó programoktól (dialer) is.

További új funkció, hogy a magyar nyelvű szoftver segítségével a felhasználók szűrhetik és blokkolhatják a nem kívánatos weblapokat és webhelyeket, ami például akkor lehet hasznos, ha gyermek is hozzáfér a PC-hez. A szolgáltatás alapjait a biztonsági szoftvereiről ismert F-Secure cég kifejezetten internetszolgáltatók igényei szerint kialakított megoldása képezi, amelyet többek között Németországban, Franciaországban, Finnországban és Csehországban is több ISP-nél alkalmaznak. Az alkalmazás 30 napig használható próbaverziója ingyenesen letölthető az [origo] SzoftverBázisáról, az egy hónap leteltét követően a szolgáltatótól kapott regisztrációs kóddal hosszabbíthatják meg a használatát előfizetés megvásárlása követően.