Japán-svéd mobil digifotósoknak

2004.10.06. 13:02

A Sony Ericsson elforgatható billentyűvel szerelt mobilja elsősorban a fotó- és videofunkciók terén jeleskedik, de MP3-akat és rádióadásokat is hallgathatunk rajta.

Forrás: [origo]A Sony Ericsson idén tavasszal, a rivális gyártók európai piacra szánt hasonló termékeivel egy időben mutatta be elsőként megapixeles digikamerával felszerelt mobiltelefonját, az S700i-t. A japán-svéd gyártó itthon ősszel piacra kerülő mobiljának legfőbb jellegzetessége az elforgatható billentyűzet. Ez alapállapotban a képernyő mögött bújik meg, a használathoz pedig jobbra vagy balra kell kifordítani.A megoldás előnye, hogy a készüléket így a lehető legnagyobb méretű kijelzővel szerelhették fel, bár ennek következtében a mobil elég vastag lett. Az S700i memóriakártyával és akkumulátorral együtt körülbelül 140 grammot nyom a mérlegen, ez nagyjából 15-20 grammal több a TechBázison korábban bemutatott Nokia 7610 tömegénél, de még mindig normálisnak mondható.

Külsejét tekintve a Sony Ericsson S700i egy rendkívül tetszetős, igényes anyagokból összerakott, elegánsan divatos mobil. Előlapjának nagyobbik részét a hatalmas, 262 ezer színárnyalat megjelenítésére alkalmas TFT kijelző foglalja el, amely 240x320 pixel felbontásával abszolút a legjobbak közé sorolható: a menürendszert, illetve fotóinkat egyaránt csúcsminőségben tekinthetjük meg rajta. A képernyő alatt helyezték el a menügombokat, illeve a kényelmesen használható navigációs billentyűt. Újfajta megoldás, hogy a telefon billentyűzárját egy különálló, kapcsolót meghúzva lehet aktiválni/kikapcsolni, amely csukott állapotban a bal, nyitott állapotban pedig a jobb oldalon található.

Forrás: [origo]
Sony Ericsson S700i

A  készülék menüjébe a navigációs billentyű közepén lévő gomb benyomásával léphetünk be. A főmenüben grafikus ikonok fogadják a felhasználót, az egyes funkciókat ezek kiválasztásával érhetjük el. Az S700i-ben gyakorlatilag minden olyan funkció megtalálható, amelyet egy közép-felsőkategóriás mobiltól kívánni lehet: GPRS adatátvitel, integrált e-mail kliens, WAP 2.0-kompatibilis böngésző, naptár, hangrögzítő, Bluetooth és infravörös adatátvitel. Ezeken kívül a készülék még MP3-zenék és MPEG 4-videofájlok lejátszására is képes, 40-szólamú csengőhangjai pedig rendkívül szépen szólnak. A mobilba rádiót is integráltak, melyet az alapcsomagban is megtalálható, sztereó headset csatlakoztatása után lehet használatba venni. Ez egyben antennaként is funkcionál, bár a zenét a beépített hangszórón keresztül kihangosítva is lehet hallgatni. Említésre méltó még a korábbi Sony Ericsson telefonokról ismert MusicDJ új változata: ezzel a alapfunkciós zeneszerkesztővel előre letárolt dallammodulokból saját csengőhangokat állíthatunk elő. A mobilra Java-programokat is letölthetünk, s a Java3D technológia támogatása révén háromdimenziós megjelenítésű játékokat is képes futtatni.
Előző
  • 1
  • 2
Következő