Szeptemberben két új rovattal lett gazdagabb az [origo] : elindult az Állatbarát és az Autó. Minden bizonnyal ennek köszönhető, hogy ebben a hónapban egyes kutyafajták illetve autómárkák sokkal keresettebbek voltak, mint a nyári hónapokban.

 

Kutyafajták

vizsla
spániel
foxterrier
yorkshire terrier
német dog
puli
dobermann
mopsz
kuvasz
németjuhász

A kutyafajták toplistájának első helyezettje a vizsla lett, amire több mint kétszer annyi keresés érkezett, mint az utána következő spánielre. Elképzelhető, hogy az internetezők egy része nem a vizsláról - mint kutyáról, hanem a Vizsla keresőről szeretett volna információt szerezni. Ez több szermpontból is furcsa és meglepő (hiszen magát a Vizslát használják keresés közben), de ezt a feltételezést támasztja alá az a tény is, hogy a Google keresőszó az első húsz legkeresettebb kifejezés között szerepel, az elmúlt hónapban annyian írták be a Vizslába, ahányan Sharon Stone nevét, vagy az ingatlant. A terrierek közül kettő is felkerült a népszerű kutyafajták listájára, melynek tizedik helyezettje, a németjuhász ugyanolyan keresett volt szeptemberben, mint a kártyajátékok vagy az ingyen zene.

Kisállatok

macska
vadászgörény
hörcsög
papagáj
tengerimalac
aranyhal
csincsilla
teknős
törpenyúl
degu

A kutyákon kívül meglepően sok hobbiállat, kisállat szerepelt a keresőszó-lista élén. Majdnem mindegyikre kétszer annyi keresés érkezett, mint egy hónappal korábban.

A macskára feleannyian voltak kíváncsiak mint a kutyára, és a macskafajták közül a sziámi volt a favorit. A vadászgörény népszerűsége folyamatosan emelkedik, szeptemberben is maga mögé utasított olyan "hagyományos" házikedvenceket, mint a hörcsög vagy a tengerimalac.

 A díszhalak közül keresett volt még a guppi és a sziámi harcoshal is, de ők már lemaradtak a toplistáról, akárcsak a népszerű madarak: a kakadu, a kanári és a pinty.