Az Antenna Hungária kedden a fővárosban és környékén megkezdte az ingyenesen hozzáférhető digitális földfelszíni televíziós műsorszórást (DVB-T). Az új technológiával egyelőre a három közszolgálati adó műsora fogható a jelenleginél sokkalta jobb minőségben arra alkalmas eszközzel.

A műsorszórást indító gombot Kovács Kálmán informatikai és hírközlési miniszter, Lévay Örs, a társaság elnöke, valamint Kovács György, az Országos Rádió és Televízió Testület elnöke együtt nyomta meg az Internet Hungary konferencián Tihanyban.

Lévay Örs ünnepi beszédében elmondta, hogy a digitális televíziózás révén sokkal jobb a képminőség, és ugyanazon a frekvencián sokkal több tévécsatorna fogható. A digitális műsorszórás egyelőre Budapesten és Kab-hegy térségében mintegy 3 millió ember számára érhető el megfelelő berendezéssel, például tévéhez csatlakoztatható,  DVB-T adások vételére alkalmas set-top boxszal.

Az ünnepélyes gombnyomást megelőzően László Géza, az Antenna Hungária vezérigazgatója elmondta, hogy eddig saját forrással együtt több mint 2 milliárd forintot költöttek a fejlesztésekre, kísérletekre, adóberendezések vásárlására, infrastruktúrafejlesztésre, illetve a digitális műsorszórás megindítására. Az idén az Informatikai és Hírközlési Minisztérium 500 millió forint, az Országos Rádió és Televízió Testület pedig 220 millió forint támogatást nyújtott a digitális műsorszórás üzemszerű működésének elindításához - tette hozzá a vezérigazgató.
.
A vezérigazgató szerint 2010-2013-ra az ország teljes területén megvalósul a digitális műsorszórás, ám addig az analóg műsorszórással párhuzamosan működik majd.  Az első ütemben a társaság három közszolgálati programot, a mtv1-et, az m2-t és a Duna TV-t sugározza, de a szabályozási kérdések tisztázása után várhatóan az RTL Klubbal és a tv2-vel bővül a kínálat.