Az [origo]-t kiadó Axelero Internet megállapodott a Warner Music és EMI lemezkiadókkal, így novembertől a társaság által működtetett online zenebolt katalógusa a jelenlegi 5 ezerről több mint százezresre bővül.

Az Axelero szeptember 29-én a Warner Music Hungary  kiadóval, majd október 11-én az EMI Hungary-vel kötött megállapodást,  amely révén az [origo>play] Zeneáruházában harmarosan elérhetővé válik a két kiadó nemzetközi és hazai repertoárja. A májusban indított internetes zenebolt katalógusa jelenleg húsz kis és közepes méretű hazai kiadó 5 ezer, főként magyar zeneszámát tartalmazza.

A megállapodás révén a legális, fizetős zeneletöltést biztosító online zeneáruház kínálata több mint százezer zeneszámot tartalmaz majd novembertől, és folyamatosan frissülni fog a  két kiadó újonnan megjelentetett kiadványaival. A kibővített tartalom-kínálathoz az eddiginél szélesebb körű felhasználói jogokat és egy új fizetési módszert is kínál a társaság. Az áruházban teljes albumok és számok is vásárolhatók, amelyek mindegyikébe ingyenesen bele is lehet hallgatni, valamint stílus, előadó, album vagy számcím alapján lehet válogatni. A kiválasztott zenét jelenleg két fizetési mód igénybevételével lehet megvásárolni, az egyik a bankkártyás fizetés, a másik az emeltdíjas SMS. Az Axelero emellett a kibővített tartalom bevezetésével párhuzamosan tervezi az Axelero-ügyfelek számára elérhető, havi számlával együtt történő fizetési megoldás bevezetését, valamint egy újabb mobiltelefonos mikrofizetési megoldás elindítását is.

Bankkártyás fizetés esetén egy teljes album ára bruttó 3500 forint, egy önálló szám pedig 350 forintba kerül. Ez alól kivételt képeznek egyes magyar tartalmak, amelyek árazása megegyezik majd a zeneáruházban eddig is jelenlévő tartalmak áraival (250 forint/zeneszám, 2500 forint/album). Az [origo>play] Zeneáruház a Microsoft Corporation Digital Rights Management rendszerével működik, így a számok Windows Media Audio (WMA) formátumban tölthetők le. A megoldás szabályozza, hogy hány számítógépen (a saját PC-n és egy laptopon) hallgathatók a számok, és hányszor írhatóak ki audio CD-re. Az új tartalmak esetében az EMI által kiadott zeneszámokat  három, a Warner Music zenéit pedig hét alkalommal lehet majd CD-re írni.