Elmaradt hívásokról értesít a Vodafone is

2004.10.13. 15:52

A Vodafone október közepétől olyan új szolgáltatást indít be, amely sms-üzenetben tájékoztatja az ügyfeleket a mobiljaik kikapcsolt állapota alatt elmulasztott hívásokról.

A Vodafone bejelentése szerint hangposta szolgáltatással rendelkező ügyfelei részére 2004 október 9-től, azzal nem rendelkező ügyfelek részére pedig október 16-tól új szolgáltatást indít be. Ennek segítségével az előfizetők rövid szöveges üzenetben azokról a nem fogadott hívásokról is értesülhet, amelyek akkor érkeztek, amikor a telefonja nem volt elérhető (például ki volt kapcsolva).

A Hívásértesítőt aktiváló ügyfeleknek a cég rendszere el a nem fogadott hívásokrólsms-értesítést küld ki, mely tartalmazza, hogy hányszor telefonált a hívó, a hívás időpontját, illetve többszöri hívás esetén az utolsó próbálkozás időpontját.  A használat megkönnyítése céljából az üzenet feladójaként a hívó fél száma látható, s nem kap értesítőt az ügyfél abban az esetben, ha a hívó üzenetet hagy hangpostáján, illetve a vonal foglaltsága miatt meghiúsult hívások esetén sem. A szolgáltatást mind a havidíjas, mind pedig a feltöltőkártyás ügyfelek ingyenesen vehetik igénybe. Hasonló szolgáltatást a T-Mobile Magyarország is útjára indított tavaly októberben.

KAPCSOLÓDÓ CIKK