Pályázat a szélessávú stratégia kidolgozására

2004.10.15. 10:49

A Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH) tárgyalásos közbeszerzési eljárást írt ki a  szélessávú elektronikus hírközlési szabályozás stratégiájának kidolgozására.

Márton György, az NHH szóvivője elmondta, a jelentkező feladata a szélessávú elektronikus kommunikációval kapcsolatos szabályozási és piacfelügyeleti helyzetkép összeállítása a magyar és a kiválasztott országok gyakorlata alapján. A sikeres pályázónak meg kell határoznia a szabályozás elérni kívánt célállapotát, figyelembe véve a digitális konvergencia előretörését, a minisztériumok és az önkormányzatok szempontjait.

A tanulmányban ki kell dolgozni a stratégia alternatíváit, és azok hatáselemzését, valamint monitoringjának tervezését. A győztes pályázónak a szerződéskötéstől számított 8 hónapon belül kell elvégezni a feladatot. Márton György kiemelte: a január elseje óta működő hatóság szabályozási tevékenységének egyik fő célja az átfogó nemzeti fejlesztési programok megvalósulásának támogatása a szabályozás eszközeivel.

Az egyik ilyen, az ország jövője szempontjából kiemelt jelentőségű  program, a szélessávú elektronikus kommunikáció elterjesztése, ami eszköze annak, hogy egyebek mellett működőképes e-kormányzati, e-önkormányzati megoldások születhessenek, illetve, hogy az elektronikus ügyintézés elterjedhessen.A szóvivő utalt arra, hogy az Informatikai és Hírközlési Minisztérium 2004 áprilisában elkészítette a Nemzeti Szélessávú Stratégiát, amely számos hazai és nemzetközi előzményre épít, beleértve az eEurope programot, és a Magyar Információs Társadalom Stratégiát.

KAPCSOLÓDÓ CIKK