Informatikai klubot avattak Gyöngyösön

2004.10.28. 15:45

A jövő év végére már az ország valamennyi egyetemén és főiskoláján működik e-Magyarország klub az informatikai tárca segítségével - jelentette ki Kovács Kálmán csütörtökön Gyöngyösön.

Az összesen 50 klub létrehozásához egyenként 4 millió forintnyi támogatást nyújt a tárca  -  közölte az informatikai és hírközlési miniszter, amikor átadta a Károly Róbert Főiskola e-Magyarország klubját.  A politikus elmondta: a tervek szerint létrehozzák a klubhálózat saját weboldalát, ennek segítségével élő kommunikációt tudnak majd folytatni egymással az e-Magyarország klubok tagjai.

Vagyis az egyes klubokban zajló vitákat, beszélgetéseket, előadásokat, interaktív módon országszerte figyelemmel kísérhetik a klubtagok. Ugyanakkor egy-egy kérdés kapcsán fiatalok ezreinek a véleménye ismerhető meg a hálózat segítségével - tette hozzá. Arról is szólt, hogy a tárca havonta 100-150 ezer forinttal támogatja a klubok üzemeltetését. A gyöngyösi az ország 22. e-Magyarország klubja. A helyiségben a minisztériumi támogatás nyomán 6 számítógép és egy szerver kapott helyet, a terem felújítását a főiskola vállalta. A gazdasági és mezőgazdasági szakembereket oktató főiskolának egyébként 16 ezer hallgatója van, többségük távoktatás keretében tanul az intézményben. Ezért az intézmény meg kívánja valósítani a teljes tananyag digitalizálását.

KAPCSOLÓDÓ CIKK