Hibrid telefonnal hódítana a BT

2004.11.02. 14:37

Bluephone néven olyan speciális kézi készülékkel jelenne meg a BT egy-két éven belül, amely vezetékes, IP- és mobiltelefonként is egyaránt használható, így tulajdonosa mindig tartózkodási helyétől függően a legolcsóbb áron telefonálhat.

A British Telecom (BT) tervei szerint a Bluephone eszköz 2005 vége, 2006 eleje tájékán kerülhet a boltok polcaira, jelenleg tárgyalásokat folytatnak a gyártókkal - nyilatkozta a brit telekommunikációs szolgáltató szóvivője a ZDNet online magazin brit kiadásának. A speciális készülék egyaránt használható lesz mobil- és vezetékes telefonként is. Ha használója egy Wi-Fi elérési pont közelébe ér, a telefon arra is kapcsolódni tud majd, s interneten keresztül lebonyolított hívásokat is le lehet majd bonyolítani vele.

A BT tájákoztatása szerint a készülék támogatni fogja a Bluetooth szabványt is, amellyel egymás 10 méteres körzetében lévő eszközöket lehet vezetékek nélkül összekapcsolni. A Bluephone-ok tulajdonosai ezen megoldáson keresztül kapcsolódhatnak majd vezetékes vonalaikhoz, amennyiben otthonukban tartózkodnak. Az univerzális telefontól a BT vezetékes telefonszolgáltatásból származó bevételeinek növekedését várja: előrejelzések szerint ugyanis 2009-re Nyugat-Európában a beszédcélú hívások már 50 százaléka mobiltelefonon zajlik majd.

KAPCSOLÓDÓ CIKK