Tévézni is lehet az új Nokia mobillal

2004.11.02. 15:49

A finn mobilgyártó kedden bemutatott 7710-es mobilja nagyméretű érintőkijelzővel rendelkezik, digitális tévéadások vételére alkalmas, internetezni lehet róla, és megapixeles kamerát, rádiót is tartalmaz.

Forrás: [origo]Az Európában a jövő év elején piacra kerülő Nokia 7710-es mobil 65 ezer színárnyalat megjelenítésére alkalmas, szélesvásznú érintőképernyővel rendelkezik, melyet a készülékházba süllyeszthető ceruzával lehet vezérelni. A kézírás-felismerést is támogató mobil Symbian operációs rendszert futtat, s weboldalak megjelenítésére is alkalmas böngészővel bír. A telefont 90 megabájt beépített memóriával szerelik fel, amely MMC-kártyákkal bővíthető tovább, ebből az alapcsomag egy 128 megabájt tárkapacitásút tartalmaz majd. A telefont kétszeres digitális zoomra képes, megapixeles kamerával is felszerelik, s képszerkesztő alkalmazással is ellátják.

Az okostelefont integrált rádióval és MP3-lejátszóval is ellátják, de videofájlokat is meg lehet nyitni vele. Ezek mellett egy opcionális kiegészítővel a készülék DVB-H formátumú digitális tévéadások vételére és rögzítésére is képes lesz. Ez utóbbi technológiát használó mobiltévés pilot-projekteket a a Nokia több nyugat-európai országban működtet. A társaság a 7710-es mellett két új mobiltelefont is bemutatott, amelyek színes kijelzővel és 1,2 megapixel felbontású digitális kamerával rendelkeznek.

KAPCSOLÓDÓ CIKK