Az amerikai hatóságok kedden letartóztattak egy connecticuti férfit, akit azzal vádolnak, hogy korábban jogtalanul értékesített egyes Windows operációs rendszerek alapjait képező szoftverkódokat.

A 27 éves  William P. Genovese, Jr.-t a hatóságok azzal vádolják, hogy jogtalanul szivárogtatott ki bizalmas vállalati információkat. A vád szerint Genovese korábban saját weblapján kínálta eladásra a Windows NT 4.0 és a Windows 2000 operációs rendszerek forráskódjának egy részét, amelyet korábban más személyek kaparintottak meg.

Idén februárban a webhelyen kínált szoftverkódot egy Microsoft megbízásából dolgozó nyomozó, illetve egy beépített FBI-ügynök is letöltötte. A forráskód illetéktelen kezekbe kerülése azért okozhat problémát a szoftvergyártónak, mert annak felhasználásával könnyebb internetes támadásokhoz használható biztonsági réseket találni az említett Windowsokban. Ha a bíróság bűnősnek találja Genovese-t, akár 10 éves szabadságvesztést és 250 ezer dolláros pénzbüntetést is kiróhat rá.