Telefonálni is lehet az új Kazaa-val

2004.11.23. 11:04

A népszerű fájlcserélő szoftver legújabb verziójával már internetes telefonhívásokat is lebonyolíthatnak a felhasználók, mivel a 3.0-s Kazaa-ba már a Skype nevű alkalmazást is beépítették.

Új verziót bocsátott útjára a Kazaa nevű internetes fájlcserélő szoftverből az ausztrál Sharman Networks cég. Az alkalmazás 3.0-s verziójába az ugyancsak peer-to-peer hálózati technológiát használó Skype nevű programot is beépítették, mellyel a felhasználók interneten keresztüli ingyenes telefonbeszélgetéseket bonyolíthatnak le más Skype-használókkal, amennyiben a netkapcsolaton kívül hangkártyával és mikrofonnal is rendelkeznek.

Mint ismeretes, a Kazaa az egyik legnépszerűbb internetes fájlcserélő szolgáltatás, amelynek használói számítógépeik merevlemezén található képeiket, zenéiket, filmjeiket és szoftvereiket oszthatják meg másokkal. Mivel a megosztott adatokat senki sem ellenőrzi, a hálózaton főként zenei albumok és filmet illegális kópiái, valamint szoftverek kalózverziói cserélnek gazdát.  A Skype nevű, internetes telefonálást lehetővé tevő programot a Kazaa fájlcserélő alapítói és  a Sharman Networks előtti tulajdonosai fejlesztették ki: az alkalmazással más internetre csatlakozó felhasználókat ingyenesen lehet hívni. Emellett a társaság idén nyár óta fizetős szolgáltatásként hagyományos telefonszámok feltárcsázását is lehetővé teszi felhasználói számára.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK