Új-Zéland nem kér a Postal 2-ből

2004.12.01. 11:25

Jó egy évig tanakodtak az új-zélandi illetékesek arról, hogy forgalomba kerülhessen-e a távoli országban a Running with Scissors shooterének, a Postalnak a második része. A tanakodásnak most vége, és megszületett a döntés: Új-Zélandon nem lesz Postal 2!

Minden erővel próbálkoznak védekezni a különféle polgári szervezetek a túlságosan erőszakos játékok ellen, de törekvéseiket csak kevés esetben koronázza siker. Remélhetőleg a New Zealand's Office of Film and Literature Classification, vagyis az óceániai országban bemutatható, illetve kiadandó anyagok sorsáról döntő szervezet ezen irányú törekvését siker kíséri, már csak azért is, mert már egy éve tanakodnak azon, hogy ki lehessen adni az országban az egyik legdurvább számítógépes programot, a Postal 2-t.

A döntés végre-valahára megszületett, az eredménynek megfelelően pedig hiába várják a shooterek rajongói a játékot. Azok, akiket rajta kapnak, hogy birtokolnak egy példányt a Postal 2-ből, mintegy 1400 amerikai dollárnak megfelelő büntetésre számíthatnak, a forgalmazóknak pedig ennek az összegnek a tízszeresével, és esetlegesen börtönbüntetéssel is szembe kell nézniük.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK