Dealer - egy drogkereskedő mindennapjai

2004.12.02. 16:39

Meghökkentő játékot jelentett be a Nagual Game. A programjuk egy drogkereskedő életébe enged bepillantást a játékosok számára. Ez a világ persze nem mindig fény és csillogás, és a sötétebb részeket nem árt minél nagyobb kaliberű fegyverrel rendezni. A cenzorok sejthetően megint komolyan össze fogják vonni a szemöldöküket a játék láttán. 

"The DEALER - chronic, pills & coke" - címmel és alcímmel hökkenti meg a játékosok világát a Nagual Game. A most bejelentett first person shooter egy nagyváros alvilági életébe kalauzolja a játékost, aki kezdő drogkereskedőként törekszik egyre nagyobb vagyonra, hatalomra. Nem mondom, hogy a legszimpatikusabb játék-ötlet, de láttunk már ennél ijesztőbbet is az utóbbi időben.

Lássuk, mit ígér a Ps2, Xbox és PC-re tervezett program.
A megszokott lövöldözés mellett, sok autózást, GTA-szerű játékmenetet, véres, ugyanakkor néha humoros kalandokat. Változatos küldetések során bontakozik ki a lebilincselő, fordulatos cselekmény, melyben rengeteg akció, bandaháború és véres leszámolás után végül kiderül, hogy ki is irányítja a háttérből a kiterjedt bűnszövetkezetet.

A játék hangulatát a különböző partizenék - lesz hip-hop, rap, d&b, goa, trance, breakbit stb. - alapozzák meg. 

Eleinte minden jól megy, sikerül az elosztó hálózatot kiépíteni, de a történet végén a droggal és bűnözéssel járó nehézségekkel kell megküzdeni. Ily módon a játék egy tipikus drogkarriert dolgoz fel, és mindenképpen ki fogja hangsúlyozni, hogy kábítószert fogyasztani, azzal kereskedni amellett, hogy bűncselekmény, igazából mind a társdalomra, mind az egyénre nézve káros dolog. Pusztítja a testet és a lelket is.

A fejlesztők igéretei szerint a fejlesztés során a prevenciós jelleget végig fókuszban tartják majd, és drogprevencióval és addiktológiával foglalkozó szakemberek segítségét is igénybe veszik a valósághű tervezéshez.