A "Matáv hozzáad" program keretében több mint 400 civil szervezet jut egyéves díjmentes ADSL-hozzáféréshez. A civil szervezeteket a Nonprofit Információs és Oktató Központ (NIOK) Alapítvány által lebonyolított pályázati program keretében választották ki. A támogatás értéke szervezetenként közel 130.000 forint, azaz a Matáv Csoport több mint 50 millió forinttal támogatja a civil szervezetek működését.

2004 novemberében a Matáv a NIOK közreműködésével pályázatot hirdetett, melynek célja a civil szervezetek infrastrukturális fejlesztése, kommunikációs lehetőségeinek javítása volt. A pályázaton olyan szervezetek vehettek részt, amelyek eddig nem rendelkeztek ADSL vonallal. A Matáv támogatása hozzásegíti a szervezeteket ahhoz, hogy hatékonyabban láthassák el feladataikat, hiszen a szélessávú internet segítségével lehetővé válik számukra saját tevékenységük magasabb szintű ellátása, annak széles körű megismertetése és a szervezetek számára szükséges információk gyors elérése.

A nyerteseket a NIOK szakértői a benyújtott pályázatok alapos elemzése, értékelése után, közel 700 civil szervezet (alapítvány, egyesület) közül választották ki. A támogatottak köre széles: kis helyi, önkéntes alapon működő egyesületek és nagy országos problémákat kezelő alapítványok egyaránt megtalálhatók köztük. A támogatás értéke szervezetenként közel 130.000 forint, azaz a Matáv Csoport több mint 50 millió forinttal támogatja a civil szervezetek működését. A támogatás várhatóan még ebben az évben eljut a szervezetekhez, hiszen a vonalak bekötése már megkezdődött.

A nyertes pályázók listája, valamint a hazai nonprofit szektorral kapcsolatos bővebb információ a www.nonprofit.hu honlapon érhető el.