Újabb tragédia egy számítégépes játék miatt

Vágólapra másolva!
Sajnos nem először számolhatunk be arról, hogy egy súlyos bűncselekmény elkövetése egy számítógépe játékkal hozható kapcsolatba. Ezúttal egy tizennyolc esztendős amerikai fiatalember oltotta ki saját ikertestvére életét egy olyan vita elfajulása miatt, amely egy program miatt tört ki.
Vágólapra másolva!

Egyes olvasóink talán megmosolyogják azokat a civil szervezeteket, törvényhozókat és törekvéseiket, melyek arra irányulnak, hogy megbüntessék a túl erőszakos játékokat forgalmazó vagy készítő kiadókat, kereskedőket. Sajnos azonban nem lehet elfeledni, hogy a játékok erőszakos cselekedeteket válthatnak ki fiatalokból, mint azt megállapították korábban egy gyilkossági ügyben a Manhunt esetében. Ezúttal nem nevezték meg, hogy mely platform mely játéka volt a kiváltó ok, de az bizonyos, hogy egy számítógépes vagy konzolos program miatt tört ki az a vita, ami tragédiához vezetett az Egyesült Államok Indiana államában. Az elkövető egy tizennyolc éves fiú, Phillip Littler, aki saját ikertestvérét, Nealt gyilkolta meg egy pisztollyal a játék miatt kitört veszekedés miatt. Az első lépést a fivér tette meg, aki kést rántott, mire Phillip ráfogta a pisztolyt, majd meghúzta a ravaszt.

Az újabb erőszakos cselekmény további aggodalomra ad okot a játékokkal és azok hatásával kapcsolatban. A politikusok és jogvédők tovább vitatkoznak a kérdésen. A kiadók pedig egyre-másra jelentik be a véresebbnél véresebb játékokat.