Az Országos Felsőoktatási Felvételi Iroda (OFI) bejelentése szerint a középiskolások január 3-ától az iroda weboldalán elhelyezett jelentkezési felületen keresztül, elektronikus úton is leadhatják felvételi jelentkezéseiket valamely felsőoktatási intézménybe.

Az OFI  tájékoztatója szerint az elektronikus jelentkezési rendszer 2004-ben - tesztüzemben - már bizonyította előnyeit, így idén valamennyi felvételiző igénybe veheti szolgáltatásukat, mely a hagyományos, postai úton történő jelentkezéssel teljesen egyenértékűnek minősül. Az elektronikus jelentkezés a www.felvi.hu honlapon keresztül végezhető el előzetes regisztrációt követően, a felhasználói feltételek elfogadásával.

Az e-jelentkezés egyik legfőbb előnye, hogy a felvételizni kívánoknak meg sem kell vásárolniuk a hagyományos felvételi "A" és "B" lapokat, igaz, az adatok végső ellenőrzését követően ki kell nyomtatniuk egy regisztrációs lapot, amelyet később az OFI címére kell postázni az e-jelentkezés hitelesítése céljából. Az elektronikus jelentkezés nem mentesíti a résztvevőket a felvételi eljárás díjainak megfizetése alól sem: ezt az OFI bankszámlájára kell átutalnia a felhasználóknak, az átutalási megbízás "közlemény" rovatában feltüntetve a regisztráció után kapott iktatószámukat.

Az interneten keresztül  egyelőre csak azok adhatják be jelentkezéseiket, akik a "normál" felvételi eljárásban vesznek részt, a keresztféléves képzésre jelentkezők csak a Felsőoktatási felvételi tájékoztatóban külön részletezett módon végezhetik el a procedúrát. Az elektronikus jelentkezési felület használatát az OFI munkatársai olyan diákok számára javasolják, akik megbízható, stabil internetkapcsolattal rendelkeznek, e-mail postafiókjaikat pedig mindennap, de legalábbis néhány naponta meg tudják nézni. Ez utóbbi azért fontos, mert a rendszer a regisztráció során megadott címre küld ki minden visszaigazoló és figyelmeztető üzenetet. A felvi.hu honlapon keresztül benyújtott felvételi lapokban a jelentkezési határidőig - 2005 február 15. - utólagos módosításokat és javításokat is lehet eszközölni. Bár az OFI közlése szerint az internetes űrlap helyes kitöltésében számos funkció - súgók, magyarázatok, útmutató,  helyesírás-korrektor segíti a felhasználót, esetleges érdemi hibákról e-mailben értesítik a felhasználót.