Újabb mérföldkőhöz érkezett a World of Warcraft, a Blizzard online szerepjátéka. A programból az ünnepek alatt hatszázezer példány fogyott el Amerikában, Ausztráliában, valamint Új-Zélandon, és volt olyan periódus, mikor egyszerre kétszázezer játékos barangolt Azeroth földjén.

Immár egyértelmű, hogy nemcsak egy kezdeti fellángolás volt a World of Warcraft népszerűsége, hiszen a Blizzard kedvelt valós idejű stratégiai sorozatának világán játszódó MMORPG egyre-másra dönti meg a rekordokat. A legújabb rekordok egyike az eladott példányszámokra vonatkozik - az elmúlt ünnepek alatt két térségben, Észak-Amerikában, valamint az Ausztráliát és Új-Zélandot magában foglaló régióban nem kevesebb, mint hatszázezer példányt vásároltak az internetes szerepjátékból. A másik rekorddöntés a világon egyszerre barangoló játékosokra vonatkozik: Ázsián kívül példátlan, hogy egyszerre kétszázezer felhasználó játsszon egy online programmal.

A karácsonyi időszakban egyébként a Blizzard meglepetésekkel is szolgált a játékosoknak. A városok ünnepi díszekkel teltek meg, karácsonyfák, sőt még a télapó is megjelent a játékban. A városok főterén pedig önfeledt hógolyózással tölthették idejüket a máskor marcona kalandozók. 

A Blizzard vezetősége természetesen nagyon elégedett az eddigi eredményekkel, és hogy továbbra is a legmagasabb nívón szolgálhassák ki a játékosokat, újabb szerverek hadrendbe állítását tervezik.

Az európai játékosok még mindig csak egy félig open bétánál tartanak, ugyanis a hét vége óta az előrendeléssel rendelkező játékosok is becsatlakozhattak a hónapok óta folyó béta-tesztbe.