Új honlap tájékoztat az internet valós veszélyeiről

2005.01.19. 18:51

Az internettel kapcsolatos aggályokat és tévhiteket oszlatná el az szerdán indult  Barátságos Internet Fórum honlap. A kezdemenyezés szülők, pedagógusok és legfőképp gyermekek számára kíván reális képet adni a világháló valós veszélyeiről.

A honlapot a Magyarországi Tartalomszolgáltatók Egyesülete (MTE) - melynek az [origo]-t is kiadó Axelero Internet is a tagja - két másik civil szervezettel (INFORUM, Matisz) együttműködve hozta létre. A webhelyet  abból a felismerésből kiindulva alakították ki, hogy az információs társadalom kialakulásának egyik legfőbb akadálya az internettel kapcsolatos - részben jogos, részben alaptalan - félelmek, aggályok, tévhitek széles körű elterjedtsége. A BIF célkitűzése - összhangban az EU Safer Internet programjával -, hogy reális képet adjon az internet valós veszélyeiről és segítséget nyújtson ezek elkerüléséhez a szülőknek, pedagógusoknak és legfőképpen az internetező gyermekeknek.

A Gyerekeknek, Szülőknek és Pedagógusoknak gombokra kattintva a biztonságos internethasználatot bemutató elektronikus tananyagok érhetők el. A Biztonságos Tippek gombra kattintva az szerkesztők által megalkotott "FürkÉSZ-szabályok", illetve az internethasználók jogainak ismertetése találhatók meg, a Játékok menüpont pedig színes, könnyen értelmezhető formában nyújt segítséget a biztonságos internethasználathoz. A honlap Minősítés rovatára kattintva a "barátságos honlapok" minősítési elvei, a szószedetben pedig néhány alapvető fogalom magyarázata olvasható.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK