Jelenlegi, 1 millió zeneszámot tartalmazó katalógusát a jövőben mozifilmekkel egészítené ki a Napster. Az online filmértékesítési tervekről a társaság elnök-vezérigazgatója egy zenei konferencián beszélt.

A cannes-i Midem konferencián Chris Gorog, a Napster elnök-vezérigazgatója úgy nyilatkozott, a társaság fontolgatja, hogy jelenleg 1 millió zeneszámot tartalmazó katalógusát a jövőben mozifilmekkel egészítsék ki. Mint ismeretes, a Napster évekkel ezelőtt a legnépszerűbb internetes zenefájlcserélő szolgáltatás volt, 2001-ben azonban a hanglemezipar által indított perek nyomán működése beszüntetésére kényszerült.A cég vagyontárgyait a Roxio vásárolta fel, amely a Napster márkanevet később  legális, fizetős online zeneáruházának népszerűsítésére használta fel.

Gorog elmondta, tervek szerint a filmek tekintetében hasonló árazási stratégiát alkalmaznának, mint a jelenleg letölthető zenefájlok esetében, de elsősorban a havidíjas rendszerű előfizetésre helyeznék a hangsúlyt - számolt be az MSNBC. A Napsterről jelenleg 99 centes darabáron lehet zeneszámokat letölteni, egy album 9,95 dollárba kerül, de havidíjas konstrukcióban az ügyfelek 10 dollár ellenében egy 700 ezres zenei lista bármely darabját letölthetik. Utóbbi esetben a zenefájlokat csak addig tudják lejátszani a felhasználók, amíg havi előfizetésük aktív. A Napster elsősorban a fiatalabb korosztályt, a "videojáték-generációt" szeretné megcélozni a világhálón keresztül megvásárolható és letölthető filmekkel.

A vállalat jövőbeni tervei mellett azt is bejelentette, hogy az amerikai és brit felhasználókat kiszolgáló online zeneboltjai mellett hamarosan Németországban is útjára indítja a Napstert.