Kutyáknak szánt mobilt mutattak be

2005.01.27. 15:57

PetsCell néven egy amerikai cég kutyáknak szánt mobiltelefont mutatott be. A nyakörvként viselhető készülékkel többek közt az elveszett ebek tulajdonosait érhetik el egyszerűen a megtalálók.

A PetsMobility nevű társaság jelenleg végzi a "kutyamobil" szabadalmaztatását. A PetsCell nevű eszköz leginkább egy hagyományos nyakörvre hasonlít, belsejébe azonban egy mobiltelefont integráltak. Ezen keresztül tulajdonosa bármikor felhívhatja ebét, s a kütyübe épített hangszórón keresztül a távolból akár beszélhet is kedvencéhez.

A eszköz kétirányú kommunikációra is alkalmas, így ha a mobillal felszerelt kutya elkóborolna, a nyakörvén lévő piros gombot lenyomva a megtaláló közvetlenül feltárcsázhatja az eb tulajdonosát. A gyártó tájékoztatása szerint a kutyáknak szánt mobiltelefont úgy is lehet programozni, hogy csak a gazdájától érkező hívásokat fogadja, így idegenek nem tudják ezen keresztül lehallgatni a lakásban vagy a kertben zajló történéseket. A PetsCellt a tervek szerint opcionálisan megvásárolható GPS-modullal is fel lehet majd szerelni, így a kutyatulajdonosok egyetlen hívással akár kedvencük pontos tartózkodási helyéről is információt nyerhetnek. Az eszközt várhatóan száloptikás digitális kamerával is fel lehet majd szerelni, amely főként mentőkutyák esetén nyújthat segítséget a munkában.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK