Szülőknek szánt segédprogramot tett elérhetővé honlapján az Amerikai Mozgókép Szövetség (MPAA). A Parent File Scan nevű alkalmazással azt lehet ellenőrizni, hogy a  merevlemezen lévő zene- és videofájlok sértenek-e szerzői jogokat.

Az ingyenes segédprogramot internetes fájlcserélőkön elérhető illegális tartalmak letöltése ellen kampányoló Respectcopyrights.org honlapról lehet letölteni. A  Parent File Scan (szülői fájlellenőrző) nevű  alkalmazás 700 kilobájt körüli telepítővel rendelkezik, telepítését követően végigpásztázza a felhasználó merevlemezét potenciálisan jogsértő zene-, videofájlok után kutatva. A szoftver emellett a PC-re telepített fájlcserélő alkalmazásokat is megkeresi, s a fájlok mellett ezek eltávolítását is felkínálja. Az MPAA közlése szerint a multimédiás fájlokat vizsgáló program nem továbbít adatokat a felhasználó számítógépéről, s nem is blokkolja az esetlegesen jogvédett állományok letöltését sem.

A legnagyobb hollywoodi filmstúdiókat tömörítő szervezet szerdán azt is bejelentette, hogy újabb pereket indított olyan internetezőkkel szemben, akik korábban a fájlcserélő hálózatokon illegálisan tettek mások számára elérhetővé mozifilmeket. Az MPAA nem szolgált információval a héten beperelt felhasználók számáról, csupán annyit közölt, azok az Egyesült Államokban élő felhasználókat érintenek. A filmipari szervezet november közepén kétszáz internetezőt fogott perbe hasonló indokkal, az utóbbi hónapokban pedig a BitTorrent nevű peer-to-peer technológiát használó, filmek és tévéműsorok illegális letöltését kínáló webhelyeket záratott be. z MPAA jogi fellépése nyomán számos népszerű BitTorrent-oldal beszüntette működését, többek közt a Suprnova.org, a Torrentbits.org, míg a továbbra is működő LokiTorrent.com üzemeltetői felhasználóik adományaiból kísérlik meg fedezni ügyvédi költségeiket.