Középkori kalandjátékot készít a Cinemax

2005.02.01. 12:37

Egy kalandjátékkal, a Daemonicával mutatkozik be a PC-s játékok világában azon RA Images, mely eredetileg számítógépes művészi alkotások készítésével foglalkozott. Első, a középkori Angliában játszódó, az első negyedévben elkészülő alkotásukban egy tapasztaltabb cseh gárda, a Cinemax segíti őket.

Mindig nagy öröm, ha egy újonnan a színre lépő fejlesztőcsapatról számolhatunk be, hiszen sokkal gyakrabban adunk híreket egy-egy játékkészítő stúdió megszűnéséről. A gárda, mely most kóstol bele a PC-s játékok világába az RA Images, mely eredetileg azért jött létre, hogy háromdimenziós, számítógépes műalkotásokat hozzon létre.

Első játékuk, mellyel még az idei év első negyedében elkészülnek egy horror-kalandprogram, a Daemonica, melyben egy nyomozás részvevői, sőt, vezetői lehetünk a középkori Angliában. A főszereplő egy Nicholas Farepoynt nevű úriember, aki rendelkezik azzal a különleges képességgel, hogy képes beszélni a holtakkal. Erre a képességére szükséges is lesz, mert Cavorn kisvárosában valóságos hisztéria lesz úrrá a lakosokon, mikor egy démoni teremtmény meggyilkol egy fiatal lányt a környéken.

Egy tapasztalatlan gárdának mindig nehéz jó játékkal előállnia, de szerencsére az RA Images segítőre lelt a cseh Cinemaxban. A program izgalmasnak ígérkezik, ezért reméljük, hogy újabb kis lépéssel sietteti a kalandjátékok feltámadását.