Új notebookokat mutatott be az Apple

2005.02.01. 11:45

Az Apple hétfőn  jelentette be új laptopjait. Az új PowerBookok néhány új funkcióval s a korábbi típusoknál gyorsabb processzorral bírnak, s áruk is némileg alacsonyabb elődeiknél.

Egyes korábbi híresztelésekkel ellentétben a hét elején bejelentett új PowerBookokban  1,5 és 1,67 gigahertzen működő PowerPC G4 lapkákat, s nem a fejlettebb G5 processzorokat alkalmaz a gyártó. Az új modellek 12, 15 és 17 collos kijelzővel  felszerelt változatban kaphatók, s alapkiépítésben is fél gigabájt memóriát tartalmaznak. Az új notebookok elődeiknél gyorsabb videokártyával, 60-100 gigabájtos merevlemezzel szállítja a gyártó, s mindegyikük támogatja a Bluetootht és a Wi-Fi vezeték nélküli adatátvitelt (802.11g) is.

Forrás: [origo]További újdonság, hogy az új PowerBookokat már 8-szoros írási sebességre képes, s a DVD+RW, -RW szabványokat is támogató Superdrive optikai meghajtóval is lehet rendelni. Az új típusokat emellett már olyan érintőpaddal szerelik fel, amely egy ujjal érintve az egérkurzor mozgatását teszi lehetővé, két ujjal használva viszont dokumentumokat lehet fel-le görgetni vele. Elsőként az új PowerBookokban alkalmazza az Apple Sudden Motion Sensor nevű megoldását, amely érzékeli, ha a noteszgép zuhan, s a merevlemez fejeit parkolópályára állítva kísérli megóvni azt az adatvesztéstől. Az új Apple Powerbookok a korábbi típusoknál némiképp olcsóbb - felszereltségtől függően 1500-2700 dolláros - áron kerülnek forgalomba a hét folyamán.

KAPCSOLÓDÓ CIKK