Az Axelero Internet reálisnak tartja azt a kormányzati elképzelést, amely szerint éves szinten 15-20 százalékkal csökkenne hazánkban a széles sávú internetelérések ára.

Császár Zoltán, a társaság stratégiai igazgatóhelyettese egy szerdai sajtóbeszélgetésen elmondta, az Axelero februárban a legolcsóbb széles sávú nethozzáférésének havidíját  9900 forintról 7900 forintra csökkentette.

Az eseményen elhangzott, hogy 2004 végén a 3,8 millió magyar háztartás 14 százaléka kapcsolódott a világhálón internethez, a hazai internetezők 45 százaléka rendelkezik szélessávú eléréssel. Az Európai Unió 15 régi tagországának 150 millió háztartásának tavaly átlagosan 39 százaléka rendelkezett tavaly év végén netkapcsolattal, közülük azonban csak 12 százalékuk érte el széles sávon a világhálót.

Megyeri Tibor, az Axelero lakossági részlegének marketingvezetője a rendezvényen elmondta,  Magyarországon évente 70-80 százalékkal nő a széles sávú előfizetők száma, ami jónak mondható. A  vásárlóerővel korrigált internetpenetrációnak a számítások szerint 17-18 százaléknak kellene lennie a tavaly év végi 14 százalékkal szemben - jegyezte meg Megyeri. A világhálót széles sávú kapcsolaton keresztül elérő háztartások 4,5 százaléka ADSL-en, 2,5 százalékuk pedig kábelen csatlakozik az internethez. Az Axelero képviselői szerint egyébként a magyarországi ADSL-árszint megfelel a német és brit árszintnek, s hazánkban az ilyen típusú  elérésekre olcsóbban lehet előfizetni, mint a cseh, lengyel vagy szlovák piacokon.

(Az [origo] kiadója az Axelero Internet Rt.)